Pazarlık Usulü İhalesinde İhale Dokümanının İsteklinin Erişimine Sunulmadığı ve Dolayısıyla İstekli Sıfatını Kazanamadığından Başvuru Ehliyeti Bulunmamaktadır
Eylül 24, 2021Teklif Edilen Araçların Teknik Şartnameye Uygunluğunun Denetimi İhale Aşamasında Değil Sözleşmenin Uygulanması Aşamasında Gerçekleştirilir
Eylül 27, 2021Karar No : 2021/UH.I-1712
BAŞVURUYA KONU İHALE:
2021/462997 İhale Kayıt Numaralı “2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Uygulaması Kapsamında Bulunan ve Ailesi SYDV’den Yardım Alan 1500 İlkokul/Ortaokul/Ortaöğretim ve Özel Öğrencisine 18 Taşıma Merkezi Okulda 182 İş Günü Bir Öğün Öğle Yemeği Verilmesi İşi” İhalesi
KURUM TARAFINDAN YAPILAN İNCELEME:
İvrindi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 02.09.2021 tarihinde açık ihale usulü ile gerçekleştirilen “2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Uygulaması Kapsamında Bulunan ve Ailesi SYDV’den Yardım Alan 1500 İlkokul/Ortaokul/Ortaöğretim ve Özel Öğrencisine 18 Taşıma Merkezi Okulda 182 İş Günü Bir Öğün Öğle Yemeği Verilmesi İşi” ihalesine ilişkin olarak Balyemek Yemek Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin 26.08.2021 tarihinde yaptığı şikâyet başvurusunun, idarenin 27.08.2021 tarihli yazısı ile reddi üzerine, başvuru sahibince 03.09.2021 tarih ve 40282 sayı ile Kurum kayıtlarına alınan 03.09.2021 tarihli dilekçe ile itirazen şikâyet başvurusunda bulunulmuştur.
Başvuruya ilişkin olarak 2021/1452 sayılı itirazen şikâyet dosyası kapsamında yapılan inceleme neticesinde esas inceleme raporu tanzim edilmiştir.
KARAR:
Esas inceleme raporu ve ekleri incelendi.
İtirazen şikâyet dilekçesinde özetle,
10) Teknik Şartname’nin normal yemeklerin ihtiva edeceği malzemelerin (çiğ) olarak cins ve miktarlarını gösterir listede pirinç pilavı menüsünde çiçek yağı ve tereyağı 15 gr girdi açıklamasının mevcut olduğu, söz konusu çiğ girdi düzenlemesinin çelişkiye yol açtığı ve dolayısıyla sağlıklı teklif vermeye engel teşkil ettiği,
Başvuru sahibinin iddialarının değerlendirilmesi sonucunda aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir.
7) Başvuru sahibinin 10’uncu iddiasına ilişkin olarak:
İhale konusu işe ait Teknik Şartname’nin “Öğlen Yemeği Menüsü” başlıklı 11’inci maddesinde normal yemeklerin ihtiva edeceği malzemelerin (çiğ) olarak cins ve miktarlarını gösterir listede pirinç pilavı için
…
şeklinde düzenleme yapılmıştır.
Teknik şartname incelendiğinde, normal yemeklerin ihtiva edeceği malzemelerin (çiğ) olarak cins ve miktarlarını gösterir listede yer alan pirinç pilavı menüsünde pilav yapımında kullanılacak çiçek yağı ve terayağı için ayrı ayrı gramaj belirtilmeyerek her ikisini de kapsar şekilde 15 gr belirlemesinin yapıldığı, düzenlemenin bu haliyle isteklilerin ihaleye sağlıklı şekilde teklif oluşturmalarını engelleyici nitelikte olduğu sonucuna ulaşılmış olup, başvuru sahibinin bu yöndeki iddiasının yerinde olduğu sonucuna ulaşılmıştır.